Thuisarts-app wint prijs

Thuisarts-app wint juryprijs Health app award 2015

De Thuisarts-app heeft de juryprijs van de Health app award 2015 gewonnen. Deze prijs is woensdagmiddag 25 juni uitgereikt op het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg. De Health app award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest zinvolle app in de gezondheidszorg.

Juryrapport: effectief en breed gedragen

Thuisarts, een app van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), is volgens de jury bewezen effectief. Dat het draagvlak onder de beroepsgroep zo groot is vindt de jury een sterk punt, zo licht André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en juryvoorzitter, toe bij de uitreiking van de Health app award 2015. ‘Hieruit kunnen we opmaken dat apps bij de dagelijkse praktijk van de huisarts horen. De tijd is voorbij dat artsen niet willen dat mensen gegoogled op het spreekuur komen. Deze app faciliteert dat mensen zelf informatie meenemen naar de praktijk en bespreken met de huisarts.’ Dit ziet de jury als een aanzet tot de opschaling van e-health.

De Health app award 2015 is een initiatief van Nictiz en Mobile Doctors. Het is de vierde maal dat de award is uitgereikt. Eerdere winnaars waren ipPlaslijst, Huidmonitor, Moet ik naar de dokter, Constamed en de EHBO-app.