Als u op reis gaat naar het buitenland, bereidt u zich voor. U leest over het land, u bedenkt wat u meeneemt. Als u verder weggaat, treft u maatregelen om gezond te blijven. Dat klinkt zo logisch, maar toch gaat bijna de helft van alle (verre) reizigers onbeschermd op reis. Zonder aanbevolen inentingen, malariatabletten of gezondheidsbeschermende producten.

Reizen is niet zonder risico’s. Er reizen vanuit Nederland ongeveer 2 miljoen mensen per jaar naar verre bestemmingen. Meer dan de helft van hen krijgt te maken met ziekte tijdens of na de reis.

Advies op maat

Eén van de huisartsen en vier van onze centrumassistentes zijn opgeleid om reizigersadvies te geven en volgen regelmatig nascholing. We volgen de richtlijnen van het landelijk coördinatiecentrum reizigersvaccinering (LCR).

Maak, zodra u weet dat u een reis gaat maken waarvoor preventieve vaccinaties of medicatie nodig is, een afspraak voor reizigersadvies bij ons. Het is wenselijk om op tijd te beginnen met vaccinaties, te vroeg ben je nooit.

Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door Nienke of Rianne. Eén van deze assistentes stelt een persoonlijk advies voor u op. Afhankelijk van uw vertrekdatum en bestemming wordt er tijdig contact met u opgenomen.
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met één van de genoemde assistentes.

Folders

Tijdens het vaccineren zullen we u mondeling informatie geven over uw vakantiebestemming. Tevens geven wij u informatie mee, zodat u zich thuis goed kan informeren over de bijzondere omstandigheden ter plaatse. Wij raden u aan deze informatie goed door te nemen.

Veranderingen

Mochten er zaken veranderen, zoals een andere route van de reis, een nieuwe vertrekdatum, uitstapjes naar een ander gebied, verlenging van de vakantie, zwangerschap of verandering in de gezondheid, meld u dit voordat u de vaccinaties toegediend krijgt. Mochten er nog zaken veranderen in de tijd tussen vaccinatie en begin van de reis, meldt dit dan ook.

De kosten

Het tarief voor het reisconsult bedraagt €60,87 per persoon. Dit is het bedrag voor het advies, het recept en het injecteren. Het vaccin en de tabletten zijn hierbij niet ingegrepen. U wordt verzocht het bedrag te voldoen bij het inleveren van het reisformulier.

Gezinnen betalen voor volwassenen €60,87 per persoon en voor kinderen tot 18 jaar €30,44 per persoon.

De vaccins betaalt u bij de apotheek. Ze worden daarna naar Huisartsenpraktijk Stevenshof gebracht.

Veel verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van vaccins.

Medicijnen

Indien u medicijnen gebruikt, kunt u bij de apotheek een medicijnpaspoort vragen. Daarin staat alle informatie over uw medicijnen (stofnamen) afgedrukt. Dit kan problemen bij de douane voorkomen, maar ook als uw medicijnen zoek raken zorgt dit voor minder problemen bij het opnieuw bestellen in de plaatselijke apotheek. Met vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Intakeformulier

Om u optimaal te kunnen adviseren, is het belangrijk dat u de vragenlijst zo volledig mogelijk invult. Gebruik de vragenlijst voor één persoon. Print het Reizigersanamneseformulier uit, vul het in en lever het in bij de balie van de huisartsenpraktijk 6 weken voor uw vertrek.  Neem, zo mogelijk, ook  uw vaccinatieboekje en reisprogramma mee.